Darčeky na tretie narodeniny

Tento miničlánok sa píše ľahko, lebo raptory nič veľké nedostali. Všetky väčšie darčeky dostali pod stromček a týmpádom sme kupovali už len drobnosti. Na jar ešte dievčatá dostanú bicykle a nové autosedačky, takže som usúdila, že ďalšia investícia do hračiek je totálne zbytočná.

Knižky sú u nás pravidelnou súčasťou darčekovej výbavy a teraz dostali knižku o Bratislave, nech sa čo to naučia. Bratislava book je pekne ilustrovaná a obsahuje úlohy, pri ktorých majú deti hľadať postavy, zvieratká a veci na obrázkoch. Najradšej majú bratislavský hrad, no už poznajú aj niektoré iné dominanty mesta, ako Dóm Sv. Martina.

Vecou, s ktorou sa baby hrajú každý deň, je Kúzelné čítanie. Jednak je to super vecička na cestovanie, ale doma si ju kedykoľvek zoberú a listujú, počúvajú, alebo premenia pero na mikrofón a pri knižke Spievanky si robia koncert. Čítajúce pero je čarovná vec, no nikdy by nemalo nahradiť čítanie pred spaním a čas strávený spolu.

Ďalšou vecou, ktorú som im nakoniec dala až na narodeniny, bol doktorský kufrík. Oľutovala som to už asi stokrát, lebo stále chodia a dávajú mi injekcie.

No a čo by som to bola za matku, keby nedostali nič Frozen? Pexeso sme mali doteraz len papierové, no tieto kartičky sú super nápad pre všetky malé frozen maniačky. Jednak sa naučia nájsť rovnaký obrázok, no a moje už vedia aj pravidlá klasického pexesa, aj keď pri ňom ešte nevydržia dlho.

Zvyčajne u nás hra na pexeso dopadne takto nejako:

Narodeniny sú inak super v tom, že môžete nakúpiť oblečenie a zabaliť ho ako darček. Deti aj tak nevedia, že by ste im ho kúpili aj normálne a tešia sa z neho ako z darčeka. Som proste vynaliezavá matka, ale je pravda, že nasledujúce kúsky z Jeej design a z Mybuubli prišli zabalené naozaj darčekovo a luxusne. Kamaše odkedy prišli, nosia ich každý deň a dávam im ich na pančuchy aj keď ideme von. Úplne chápem tento návrat k socializmu, lebo je to neuveriteľne pohodlné a nemusím deti rvať do riflí. Majú ich aj v ružovej aj v sivej farbe a priznávam, že aj keď merino nikdy nebol môj obľúbený materiál, pomaly naň mením názor.

Sponky od jednej šikovnej a kreatívnej maminy.

Poslednou vecou, ktorú baby dostali okolo narodenín, bol balíček zo Sunaru so samými obľúbenými vecami a tak som ich nechala v tom, že to majú k narodeninám. Lepšie, ako sladkosti.

No a ako sa na to tak pozerám, dostali toho viac ako dosť a vôbec sa teda nemôžu sťažovať. Bicykle vám ešte určite ukážem na fotkách aj v článku, lebo som vybrala také, ktoré sa u nás nepredávajú. Týmpádom, aj logistika je troška zložitejšia, ale výsledok bude stáť za to.

Detský vek je super v tom, že sa úprimne tešia z každej blbosti, nerozlišujú značkové od neznačkového, nepýtajú si drahé veci. Dúfam, že im táto radosť a nevinnosť dlho vydrží. Dnes sme triedili hračky deťom do Kambodže a baby samé vybrali tie, s ktorými sa už nehrajú. Povedali, že detičky, ktoré nemajú iné hračky, si môžu zobrať ich, lebo ony majú veľa. a tak máme zrazu v tej izbičke o dosť viac miesta, ako predtým.

Za foto tradične veľmi pekne ďakujeme Aďke.

Veci na fotkách kúpite tu:
legíny sú Jeejdesign
mašličky Buubli.sk
Knižka o Bratislave
Kúzelné čítanie
Doktorský kufrík
Pexeso Frozen 
Pletenec do postieľky
Zdieľaj

Jeden komentár k “Darčeky na tretie narodeniny”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *