Tipy na vianočné darčeky pre štvorročné deti

Toto je každoročne asi najviac očakávaný článok na tomto blogu. Už týždne ma bombardujete s otázkami na zľavové kódy a tipy na vianočné darčeky. Kým som však všetky darčeky nafotila, skoro som ošedivela a trikrát si to rozmyslela. V tomto článku nenájdete žiadne plastové ozrutnosti z Dráčika, od toho máme predsa širokú rodinu nie? Tieto Vianoce kúpte niečo slovenské, zmysluplné a krásne. Dievčatá pre vás všetky hračky poctivo otestovali a dúfam, že na niektoré do Decembra zabudnú 🙂

Hojdacia doska

Hojdacie dosky zachvátili internety niekedy pred dvoma rokmi. Odvtedy sa nachádzajú už v mnohých domácnostiach a právom. Sú multifunkčné, dá sa z nich spraviť mostík alebo šmykľavka, hojdačka aj oddychové kresielko. My sme si vybrali dosku z Montoy.sk, lebo som pôvodne hľadala pre opice Picklerovej triangel, no uvedomila som si, že by sa mi nezmestil do bytu. Ten vám ale tiež odporúčam, ak máte doma aktívne deti, ktoré vám lezú aj po strope. S kódom „VianoceDT“ máte teraz 10% zľavu. Okrem toho tam nájdete veľa zaujímavých montessori hračiek, takže ak hľadáte aktivity, ktoré budete robiť s deťmi, určite sa inšpirujete.

Drevený domček

Deti okolo štyroch rokov sú už obvykle vo veku, kedy ich bavia hry na doktora, opravára, kuchára. Ani moje nie sú výnimkou, preto som sa rozhodla, že dostanú domček s nábytkom. Vo výklade totiž videli plastový hnus, ktorý mi skoro vypálil oči, no a na to by určite ukecali babku. Vybrala som im preto radšej v predstihu drevený domček holandskej značky LittleDutch, od ktorej máme aj odrážadlá a kuchynku. Je nádherný a okrem neho na minilove.sk nájdete aj iné krásne domčeky. Doplnkové sady nábytku do domčeka potom môžete navrhnúť babkám, alebo ostatnej rodine.

Aby som však bola fér aj k mamám chlapcov, pre chalanov by som brala tento pracovný pult, ktorý je farebne aj prevedením úplne dokonalý, cena je podľa mňa tiež veľmi priateľná. Ak plánujete kúpiť niečo od Little Dutch, nenechávajte si to na poslednú chvíľu. Všetky produkty, najmä však tie väčšie hračky, sa míňajú rýchlosťou blesku. Veľmi som vám chcela vybaviť zľavový kód na Little Dutch, no žiaľ tento rok to možné nebude. Snáď malou útechou vám teda bude zľava aspoň na pekné drevené doplnky od značky Kids concept, na ktoré máte 15% zľavu s kódom „doubletrouble“. Platí však iba do 2.11.2019 do polnoci.

Z tohto obchodu tiež pravidelne kupujem tvorivé sady od firmy Djeco a tento rok nebude vôbec výnimkou. Z našich najobľúbenejších určite pozrite lepenie zvieratiek, chalanov by mohli baviť vesmírne vyškrabovačky a od troch rokov aj lepenie týchto koláží. Tieto tvorivé sady sú požehnaním pre všetky mamy, ktoré majú od vyrábania, lepenia, vystrihovania a kreslenia na míle ďaleko. Všetko je tam pekne predpripravené a nakoniec je to zábava aj pre vás. Upozorňujem vás však, že trblietkové sady kupujete na vlastné riziko. Trblietky budete mať doma ešte tri roky úplne všade a ja som vás varovala.

Knižky

Ani tento rok u nás nebudú chýbať pod stromčekom knižky. Jedna s dlhšími rozprávkami, ktoré budeme čítať pred spaním a nemám takú ešte vybratú. Určite si nechám poradiť od Silvie a Natálky, ktoré každoročne robia predvianočný článok o darčekoch a knižky medzi nimi nechýbajú.

Jednu knižku však tradične dávam bez textu, aby si baby mohli listovať samé. Minulý rok ich najviac zaujala knižka o Bratislave, kde hľadajú a skúmajú v ilustráciách rôzne predmety a ľudí, a tento rok teda rozšírim radu o knižku o Slovensku. Výhodou tejto knižky sú krásne ilustrácie, v ktorých je toho tak veľa poschovávaného, že ich to nikdy neomrzí pozerať a vždy nájdu niečo nové.

Stajňa

Je krásna, drevená a obsahuje gumené koníky. Dokonale sa hodí do detskej izby a k hračkám od Little Dutch. Je značky Melissa&Doug a kúpite ju na LittleRabbit.sk. Táto značka má aj tvorivé sady, korálky, nálepky, fólie, magnetky na dozdobenie a mnoho mnoho iných vecí za veľmi dobré ceny, ktoré mám odskúšané a pravidelne sa k nim vraciame.

Puzzle

Už asi pol roka som úplne nadšená z projektu PuclePucle, vďaka ktorému môžete mať na stene slovenských ilustrátorov aj vy. Ak radi skladáte puzzle, môžete si ich najprv poskladať a potom zarámovať. Detské puzzle sa síce rámovať nedajú, no majú krásne motívy aj balenie v tube. Najnovšie sa spojili s ilustráciami od Mellow a teda tie obrázky sú úplne nádherné. U nás je toto obľúbená zábava a baby ich dostanú na Mikuláša.

Oblečenie

Okrem týchto vecí už budem kupovať len oblečenie. Tento rok som objavila zateplené sukňolegíny od slovenskej značky Zuppa. Musím povedať, že som od nich najprv pozerala na ich preslávené šaty Primavera, no viem, že to nie je práve najpraktickejší kus oblečenia, najmä do škôlky. Naopak, ak máte doma dieťa, ktoré vám pravidelne nadáva, že mu nedovolíte nosiť do škôlky tutu sukňu, sukňolegíny sú tá najpraktickejšia vec na svete. Točia sa a majú krásne farby, dokonca v zimnej kolekcii budú krásne zateplené, pod ktoré netreba pančuchy (kým nie je pod nulou). Zimná kolekcia ešte nie je dostupná, ale jesenná je práve v zľave.

A už tradične odporúčam aj ponožky od JeejDesign, ktorými potešíte nejednu mamu (deťom je to obvykle dosť jedno). Merino legíny sú tiež u nás najnosenejším kúskom celej zimy a novinkou sú čiapky a množstvo iných produktov. Zľavu tam s kódom „doubletrouble“ máte tiež 10% a to už nastálo.

Za fotky tradične ďakujem Andrejke, ktorá má železné nervy a deti fotí ako nikto iný. Ono, toto fotenie bolo pamätné, lebo Eliška mala celý čas vražedný výraz v tvári a Ninka nevedela obsedieť. Takže budem rada ak oceníte, že som všetky veci do toho lesíka navláčila a potom zasa naspäť, nezabila som deti ani seba a aj som ho konečne dopísala.

PS: k úrazu našťastie nikto neprišiel.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *