Trenčín

Že prečo Trenčín? Lebo sme nikdy poriadne nevideli mesto. Lebo v ňom býva toľko skvelých ľudí, že to nevieme ani spočítať. No a najmä preto, že aj keď občas pindám na cestovanie s deťmi, sedieť doma je skrátka nuda. Keďže cesta trvá z Bratislavy len niečo vyše hodinky, neočakávala som nejaké komplikácie, vyrazili sme niekedy okolo obedného spánku. Hej, toho, ktorý moje deti už vyše pol roka veselo bojkotujú.
Presne ako predpokladáte, ovešaná taškami vychádzam z domu s dvoma deťmi našponovanými na prasknutie od zvedavosti a vzrušenia. V tom si to však Ninka zrejme rozmyslela, lebo vyšla von a vraví: „Mami, peče ako hovado.“
Neviem síce odkiaľ má tento výraz, no mala pravdu. KONEČNE. Lebo neviem ako vám, no mne tá zima už poriadne liezla na nervy.

Inak na cestu s dvoma deťmi sa treba poriadne pripraviť, najmä ak s nimi cestujete sami. Zásoby vody, jedla, utierok, vreckoviek a mnoho iného mám vždy po ruke (vlastne po ruke detí), lebo naozaj sa nemôžem na diaľnici naťahovať a podávať deťom všetko, čo si práve zmyslia. Slúžia mi na to tieto organizéry, deti si tak pohodlne vyberú čo chcú a kedy chcú.

V Trenčíne som vybrala hotel Magnus a už pomaly tradične som zakúpila pobyt cez Zľavomat. Nešlo mi ani tak o to, aby to bolo v centre, lebo som vedela, že nebudeme mať až tak veľa času na potulky. Tento pobyt sme totiž naplánovali samé stretnutia a na oddych nebolo ani hodiny. Hotel sa inak nachádza asi 15 minút peši od centra, priamo pri zimnom štadióne a celkom ma prekvapili veľké izby s obývačkou. Priamo v hoteli je reštaurácia, kde výborne varia a raňajky aj večere boli skvelé. Hotel nie je úplne baby friendly, chýba detský kútik a ihrisko, no s deťmi staršími ako 3 roky sa to dá prežiť. Hneď za hotelom je niekoľko kaviarní s mini domčekom a trampolínou, kde sa vedia deti trošku zabaviť. Našťastie bol v celom hoteli veľmi milý personál, takže sme sa necítili s deťmi zle.

Deti sú vodné živly, chýbal im bazén, tak sme si naplánovali kúpanie v hoteli Elizabeth, kde je bazén dostupný verejnosti a poobede tam majú zvýhodnené ceny. Našťastie sme tam boli samé, pretože tri mamy a 5 detí by mohlo na hotelových hostí pôsobiť mierne antikoncepčne.

Okrem toho sme sa prešli starým mestom a jeho uličkami, jedli sme veľa zmrzliny, navštívili sme kamošov a kamošky, užili sme si dva dni plné zábavy. Veď posúďte sami:

Okrem návštev sme stihli aj jedno fotenie a ak by ste mali cestu do Trenčína, odporúčam vám navštíviť Katku, ktorá sa bez problémov nechá nahovoriť aj na takéto veci, ba čo viac, niekedy ich aj sama vymýšľa:

Nikdy som s babami nedala novorodenecké fotenie, prvé týždne som bola rada, že žijem, že sme zdravé a že ako-tak spím, keď spia aj ony. V tej dobe nám zomierala starká a každú chvíľu sme trávili v nemocnici, alebo s ňou doma. O to viac som vďačná Katke, že sa podujala na novorodenecké fotenie aj po troch rokoch, keď už sa tie deti uspávajú o dosť ťažšie 🙂

Stihli sme aj pozrieť, čo nové v Minilove – našom obľúbenom hračkárstve, stretnúť Olinku s Miou, ktoré sme spoznali vďaka spoločnej láske k značke LittlePeople. Navštívili sme Silviu s Natálkou, ktorá si kvôli nám vzala voľno z práce a privítala nás aj u nej doma.

Na záver by som vám ešte chcela dodať, že niekedy si treba spraviť výlet za tými, s ktorými sa nevieme stretnúť už veľmi dlho. Zážitky netreba hľadať vo veľkých dobrodružstvách. Posedenia a stretnutia s priateľmi sú často oveľa viac ako návštevy zoologických záhrad, či stredovekých hradov.

Najbližšie nás čakajú Bojnice, potom sa vyberiem na narodeninový výlet bez detí do Talianska a o týždeň na to už odchádzame do Chorvátska na dovolenku. Leto bude veľmi rýchle, v pláne je Rakúsko aj Orava. Sme sa troška rozcestovali, ale s deťmi po troch rokoch už je to zábava a veľmi ma to baví. Snáď sa z nás nestane ďalšia nomádska rodina.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *