Dnes (plus recenzia na Little Dutch odrážadlo)

Bol to dlhý deň. Neviem ako vás, ale mňa najviac vyčerpávajú všetky tie detaily, ktoré podvedome musím riešiť každý deň. Napríklad, ktoré pyžamo mala Eliška a ktoré Ninka, biele, alebo ružové? Čo všetko musím zbaliť von, vrátane omaľovániek, farbičiek, jedla, pitia, vreckoviek, foťáku, vlhčených utierok (sláva im a večná spása) a okrem toho samozrejme všetky tie dôležité hračky, náramky, gumičky, sponky, kvetinky a kamienky.

Okrem toho už nemáme kočík, takže vláčim veľkú tašku, ale najčastejšie batoh. A niekedy aj odrážadlá, kolobežky, prilby. A niekedy aj deti. Ale to asi poznáte veľmi dobre…

Dnes sme mali bohatý program a na to, že je 9 hodín večer, sa divím, že raptory ešte nespia. Prešli sme z Petržalky do mesta, kde sme si dali fenomenálne jedlo na StreetFood Parku pri Starej Tržnici z Poľnej Kuchyne, oni hádam ešte nikdy nesklamali. Potom sme sa vybrali do mesta a zistili sme, že Artur už má otvorené! Prvá tohtoročná zmrzlina je teda dnes už tiež za nami.

Túto jazdu cez mesto baby podnikli už s novými odrážadlami. Asi viete, že tie staršie mali tiež od značky Little Dutch, boli dosť ružové a dosť pekné. Čas však ide niekedy o dosť rýchlejšie akoby sme si priali a z raptorov sú už pomaly tyranosaury. Rozhodla som sa preto obmeniť vozový park, čo zahŕňalo aj predaj kočíka a kúpu nových odrážadiel. Pôvodne som plánovala objednať rovno bicykle, ale vravela som si, že ešte rok počkám. Bicykle, ktoré som im vybrala, sú od holandského výrobcu, na Slovensko sa nedovážajú, ale budúci rok ich už zvážim.

Baby preto dostali odrážadlá, ktoré sa mi páčili najviac dizajnovo. Ja úplne nepozerám na také veci, ako váha a technické parametre. V tomto som úplne hrozná a kupujem všetko podľa toho, či sa mi to páči, alebo nie. Keby som bola praktický človek, určite by sa na trhu našli aj ľahšie typy, toto kovové totiž váži až 5,2kg a to môže byť pre nejednu mamu problém. Najmä, viete, aké sú deti. Idú 10 minút a potom – mama vláč. U nás to až takto nefunguje a už sa párkrát aj stalo, že som vyhlásila: „Kto si nevezme svoje veci, necháme ich tu a nech si ich tu nejaké poslušné dieťatko nájde.“ Zatiaľ to vždy fungovalo, no mám pre to niekedy aj ja pochopenie, najmä po dlhých trasách.

Ich váha je aj ich jediným mínusom a aj to iba pre mamy, deťom nerobí žiadny problém. Sú odolné, dobre sa na nich sedí, nesťažujú sa, že by ich boleli riťky a plusom je gumená rúčka. Jazda na nich je bezproblémová, riadenie rýchle a deti nemali žiadny problém si na ne zvyknúť. Vlastne, ja mám problém zvyknúť si na to, že zrazu mám pred sebou dve strely, za ktorými musím utekať. Odrážadlá sú určené deťom od troch rokov, skôr v žiadnom prípade a ja dodám, že úplne povinne s prilbou. Okrem pár momentov, keď sme sedeli, alebo jedli, mali baby celý čas prilby a bola som za to rada najmä vtedy, keď sa Ninka vyrýpala z kopca dolu hlavou.

Odrážadlá som kúpila v Minilove toys, kde som už s viacerými vecami bola spokojná, čo sa kvality aj prístupu týka a môžem len odporučiť. Jedno nám totiž prišlo už z výroby chybné a do dvoch dní sme mali doma nové, všetko bez najmenšieho problému. Okrem toho, že som musela dva dni počúvať hádky o to jedno, ale to už ovplyvní asi len prášok na upokojenie, len neviem, či pre mňa alebo pre deti. Toľko od nás na dnes, zajtra nás čaká ďalšie minidobrodružstvo, tak nás určite sledujte!

Zdieľaj

5 komentárov k “Dnes (plus recenzia na Little Dutch odrážadlo)”

  1. Pozdravujeme vas koceny, zvazujem aj ja to cykloodrazadlo zn. Little Dutch, mame 3 roky mam chlapceka a mame to drevene odrazadlo tejto značky mentolovej farby a zacina nam byt uz nizke. Meriame 104 cm. Chcem sa prosim vas opytat na tychto kovovych sa da nastavit aj vyska volantu alebo len sedadlo?

  2. Dobry den ja by som sa chcela spytat ci fakt toto odrazadlo neodpurucate pre 2,5rocneho. Teraz ma 2 roky a ma 95cm. Neskutočne rychlo rastie a je sikovny na svoj vek az prilis. Kym ale bude realne odrazadlo vyuzivst bude mat 2,5 roka. Ďakujem

    1. Dobry den, fakt nie pre mensie deti ako 100cm, aj vyrobca to jasne zakazuje. Pre nizsie dieta je rychle a tazke, takze mensie deti by mali problem ho ovladat.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *