Na plavárni

V rámci predsavzatí k svojim okrúhlinám som si povedala, že škoda nevyužiť tú plaváreň, keď sa už nachádza tak blízko pri dome. Ak máte plaváreň 200 metrov od domu a rady plávate, výhovorku už len ťažko nájdete. Ani zima nie je, že by som sa mala na čo vyhovoriť.

S plávaním je to podobné ako s behom. Buď ho milujete, alebo vás nikdy nenadchne. U oboch disciplín sa totiž treba prepracovať cez počiatočné nepohodlie. Voda studená, mokrá, oči štípu, zima je, milión ľudí. Po pár tempách je to lepšie. Ak to nevzdáte po dvoch dĺžkach, potom to príde. Ten pocit, keď sa ponoríte do vody, všade okolo vás je ten nekonečne ukľudňujúci modrý svet a vypnete hlavu. Žiadny telefón, žiadne deti, žiadna hudba, žiadni ľudia. Len vy a vaše myšlienky. Uznávam, že pre ľudí, ktorí nevedia vydržať sami so sebou, to môže byť desivé. Mne napríklad najlepšie inšpirácie na texty pravidelne napadajú pod vodou.

No a potom sú tam tí ľudia, ktorí plávajú s vami. Niekedy aj proti vám, všakže? Tak sa na nich pozrime, že čo sú zač.

Ego

Lebo ide ego, ego, ego, dlho nič a potom on. Hrudník ako Michael Phelps, svojej fyzickej dokonalosti si je dobre vedomý. Obmrkne baby a potom sa predvádza. Vzdychy ako pri tenise, pláva v najrýchlejšej dráhe a potom sa hodinu močí vo vírivke. Nemá nič iné na práci, len udržiavať svoj chrám (telo) v dokonalosti a teda si to patrične užíva. Zvyčajne sa na neho dá pozerať, kým neotvorí ústa.

Fejk

Tiež je neprehliadnuteľná. Niekedy príde dokonca s Egom. Narozdiel od svojho mužského náprotivku však nevie plávať. Namiesto toho hrabká ako psík vo vode, aby si nerozmočila mejkap a nenamočila vlasy. Pomenovanie dostala podľa výzoru. Fejkové vlasy, nadpoje trčia, fejkové cecky, pery aj mihalnice, fejkové nechty. Nie je na nej jediná vec, ktorá by bola naozaj jej. Nepáči sa sama sebe a tak má neustále chuť niečo vylepšovať, až nakoniec odpláva ako nafukovačka. Jedného dňa…

Párečky

To sú tie dychtivé páriky (párečky milencov = sausage of lovers), ktoré sa po sebe cápu všade. Skúšala som byť tolerantná aspoň vo vírivke, aj keď prečo by som sa mala pozerať na výmenu telesných tekutín v priamom prenose, na to máme porno alebo romantické filmy (podľa preferencií). No ale čo nechápem, že prečo sa musia bozkávať uprostred dráhy plaveckého bazána? Pomáha mi inak si ich vždy predstaviť ako chudáčikov, ktorým rodičia zakazujú lásku a teda sa musia stretávať na verejných miestach. Niečo na spôsob Rómea a Júlie, chápete…

Dôchodkyne

Majú permanentky, plávajú na spôsob psíka, ale častejšie okupujú vírivku. Diskutujú (v skutočnosti ohovárajú) a spomedzi prstov na nohách si vyberajú špinu. Pedikúru nevideli a doma šetria vodu, tak sa prišli vymočiť aspoň do vírivky. Najlepšie je, ak majú viditeľné ekzémy na celom tele. Inak, niekedy sú aj čisté a vedia celkom dobre uzemniť párečky, za to plus bod.

E.T.

Alebo aj IT, ajtíčkári. Buď majú nad 100 kíl alebo tak okolo 50, nič medzi. Denné svetlo nevideli už pár dní a keď sa konečne odhodlajú prevetrať svoj skoliózny chrbát, vyberú sa plávať. Odplávajú tri dĺžky a berú sa domov. Ak ponoria hlavu pod vodu, majú plusový bod a zvyčajne vydržia dlhšie ako tri dĺžky.

Práve som si spomenula na jednu moju dávnu fantáziu, ktorá mi napadla niekde na pobreží Kene, a to vlastne, že prečo nemôžeme žiť vo vode? Normálne som si predstavila autobusy napustené vodou, kancelárie pod vodou, proste by sme nemuseli z vody vyliezať. Ja by som do toho šla.

 

Na záver vám pridávam niekoľko obrázkov z našej plavárne, tety upratovačky, recepčné, alebo kto vlastne, sa činili. Intenzita výkričníkov sa pozvoľna zvyšuje s každým obrázkom a v sprche som sa bohužiaľ neodvážila odfotiť ceduľku, že na cikanie je wcko a nie sprcha. Okrem toho je tam ešte tabuľka, že deti do troch rokov môžu do bazéna len v kúpacích plienkach. Že sa im tam posral štvorročný, to vôbec neva…

 

 

Pre tých, čo náhodou nevedia čítať.

Ide asi Colombo, alebo Poirot, nechcú zmeškať…

Kým si všetko prečítate, zostarnete o desať rokov…

Diamanty nechajte doma!!!

 

Keby ste nevedeli náhodou…

 

Ak sa vám páčilo, pokojne zdieľajte 🙂

Zdieľaj

3 komentáre k “Na plavárni”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *