Ako obliekam deti

Na túto tému dostávam veľmi vela otázok a ešte viac pochvál, tak som sa rozhodla, že vám k tomu napíšem zopár poznámok.

Raptory (alebo aj Eliška s Ninkou) sú deti veľmi pohyblivé, pre tento účel ich môžeme nazvať aj živými. To znamená, že žiadna mláka, blato, alebo pokojne aj hovienko, im nie sú cudzie.

No a to znamená, že žiadne oblečenie na nich nevydrží čisté dlhšie ako 5 minút. Šance sa zvyšujú ak im zakážem skákať do mlák, zmrzlinu, ovocie a vlastne akékoľvek jedlo. No ale zasa nie som bachar, ale mama, takže im to pochopiteľne nezakazujem. Iba keď ideme fotiť. No lebo nebudem vám ukazovať fotky špinavých detí, všakže. Na špinavé deti sa môžete pozrieť aj doma na svoje, predpokladám.
Taktiež ich nenavliekam do nepohodlných vecí, kúsavých svetrov, pančušiek, balerínok, umelých materiálov a flitrov. Na to majú čas dovtedy, kým si to samé vyberú. Vďaka ich temperamentu som sa tiež rozhodla, že nebudú mať náušnice, aby si ich nevytrhli aj s ušnicou. Áno, život s dvojičkami je občas divoký, nepochybujte, že by toho boli schopné.

 

 

Ak fotíme viac oblečení naraz, tak beriem vždy 3-4 komplety na prezlečenie, a fotíme, kým ich to baví a neprotestujú. Mám pravidlo, že ak dievčatá povedia dosť, tak ďalej sa už skrátka nefotí a vymyslím im za odmenu nejaký program. Lebo by to pre ne mala byť v tomto veku predovšetkým zábava a nie nejaká povinnosť.

 

 

No a oblečenie im vyberám ja (aké prekvapenie). A mám pár zásad, ako to robím. V prvom rade, nekupujem vzory. A keď už, tak veľmi málo. Vzory totiž nikdy neskombinujete a ak sa dieťa zakydá (čo je úplne vždy), tak máte problém a musíte ho prezliecť celé. Preto sa snažím vyberať vždy veci, ktoré sa dajú kombinovať spolu všetky. Základ šatníka dievčat tvoria vždy basic legíny v niekoľkých farbách, dvojo-trojo teplákov a jedny rifle. Z vrchného oblečenia majú v zásobe vždy niekoľko bielych tričiek s krátkym aj dlhým rukávom, jednofarebné tuniky a šaty.
Baby inak nevlastnia balerínky a uprednostňujú tenisky a sandále. No a úplne najradšej majú tie otrasné crocsy, pre ktoré ich niekedy volám Hans a Jurgen (lebo mi v nich pripomínajú nemeckých turistov).

 

 

Ďalším mojím pravidlom je, že deti nepotrebujú drahé veci. Ak je vec jednofarebná, bez obrázkov, vzorov, kvetiniek, môže byť pokojne z výpredaja, alebo z obchodných reťazcov. Veci inak väčšinou kupujem vo výpredajoch, najmä online.

 

 

Veci na ktorých sa podľa môjho názoru neoplatí šetriť, sú zimné topánky, bundy a kombinézy, tam na cenu nepozerám a pokojne aj priplatím za pohodlie detí. Podobne teda postupujem aj pri sebe a keďže som strašne zimomravá, topánky a bundu na zimu musím mať kvalitné.

 

 

Niektoré značky mám radšej ako iné a moje deti môžete vidieť často v značkách Small Rags (od Little Hipster shop), Gray Label (z Alice&Alice), Little People, Newbie a TakiTak Kids. Cenové rozpätie aj štýly majú rôzne, ale spoločnú majú kvalitu a pohodlnosť. S niektorými značkami mám aj spoluprácu, čomu sa teším, lebo na oblečení ušetrím. A ak aj nemám, všetky mám rada.

Za každú pochvalu outfitov votrelca a predátora vám krásne ďakujem, aj vďaka vás ma to baví (stále ich prezliekať).

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *