Ako sa DoubleTrouble do Lutzmannsburgu na víkend vybrali

A tak po tom všetkom chystaní, balení a prípravách, sme sa nakoniec na výlet vybrali. Tento článok je skôr recenziou na hotel a aquapark a nie je sponzorovaný. Píšem ho preto, lebo som od vás dostala veľa otázok na toto miesto a iná blogerka tu okrem mňa asi ešte nebola.

Je to krásna dvojhodinová cesta s deťmi, z ktorých jedno vás neustále kope do chrbta a druhé si spieva. To prvé mu zatiaľ kričí, nech je TICHO! Najradšej mám cesty na spánok, no tentokrát mi nebolo dopriate. A tak som si musela vypočuť dvadsaťkrát Kukulienku, minimálne štyrikrát sa pohádali, šesťkrát chceli jesť a nič nedojedli. Celkom záhul na to, že cesta trvá len dve hodiny.

Aquapark Sonnentherme

Tento výlet som dostala ako darček k narodeninám a preto som ho nevyberala ja. Faktom je, že ani ja by som pre deti nevedela vybrať lepšie miesto. Lutzmannsburg je malá dedinka na rakúsko-maďarských hraniciach, nie je na nej nič neobvyklé, až na prameň termálnej vody, ktorý vyviera neďaleko. Postavili tam preto aquapark a zrazu je o turistov postarané. Sonnentherme je aquapark dizajnovaný tak, aby vyhovel potrebám malých detí, pričom tie staršie sa tam nudiť tiež nebudú.

(Zdroj: Sonnentherme.at)

K dispozícii sú malé bazény vonku aj vovnútri, veľa vodných atrakcií a voda je pomerne teplá. V areáli aquaparku sa nachádza aj miestnosť na spanie pre deti a kuchynka, kde sa dá ohriať detská strava. Pri vchode sú k dispozícii kočíky, no dnu si môžete vziať aj svoj, ak nie je vyslovene špinavý.

Staršie deti sa zabavia na veľkých tobogánoch, skokanských mostíkoch alebo v bazéne s vlnobitím. V aquaparku sú lehátka a slnečníky v cene vstupného, ktoré je nasledovné:

Aquapark nie je luxusný, skôr by som ho nazvala rodinným a určite v ňom nečakajte nejaké krásne instafriendly prostredie. Je však ideálny pre deti všetkých vekových kategórií a niekedy aj deti v nás dospelých. Mne sa dokonca podarilo ísť dvakrát na tobogán.

Moje dieťa sa tu naučilo potápať, doteraz nechápem ako to pochopila v tomto veku, ale teraz už ju ťažko nájdete nad vodou.

No a plávacie okuliare nechce vyzliecť. Ani vo vláčiku.

Hotel Semi

Pýtali ste sa ma aj na ubytovanie a musím povedať, že koncept hotela je naozaj výnimočný. Vy ako dospelý ste v podstate len sprievod a všetko sa točí okolo detí. Detské toalety, namiesto schodov šmykľavka a preliezky vnútri i vonku.

V hoteli Semi funguje aj detský klub, kde sú tri až štyri animátorky, ktoré robia deťom program.

Taký škôlkarsky režim trošku. Akurát sú tam aj malé detičky a animátorky sa starajú aj o bábätká. Poviem vám, že vidieť mamu, ktorá svoje okakané bábätko odovzdá animátorke a dostane ho spokojné a prebalené, zatiaľ čo ona si spokojne doje večeru, to prekvapilo aj mňa. Keby som to vedela skôr, tak som tam asi každé prázdniny. Pre staršie deti je večer diskotéka, rôzne hry na indiánov, alebo opekačka, takže sa rozhodne nenudia. Moje deti sa už pýtajú, kedy pôjdeme naspäť do izbičky.

 

V každej izbe je redukcia na wc a šerblíky, pre malé deti postieľka a pre veľké zábradlie na posteľ, aby sa v noci neskotúľali dolu z postele. Izby sú čisté a svetlé, priestranné a vošla som do nich úplne v pohode aj s dvojkočíkom, čo je skôr výnimočné.

V Lutzmannsburgu sú aj iné hotely, všetky sú prispôsobené pobytom s malými deťmi. Avšak sú väčšie, neosobnejšie a nepomerne drahšie. Hotel Semi je menší, rodinný, vidno, že majitelia majú sami deti a že vedia, čo deti potrebujú. Dôkazom toho sú drobnosti, ako napríklad detské župany, alebo plyšová hračka ako darček pri odchode.

Asi viete, že ja veľmi nemusím farebnosť, detské motívy a maskotov. Ale deti sú deťmi iba raz a tie moje si to tam vyslovene užívali. Navyše je to prvý hotel, kde som mala pocit, že deti nikomu neprekážajú, v reštaurácii sa okrem mojich vyskytovalo asi 10 ďalších podobne ukričaných detí a všetci na to boli zvyknutí. Mne veľmi dobre padlo ich nemusieť napomínať a okrikovať, z prípadného fľaku na obruse tam tiež nikto neodpadne a detský bufet mal výber od hippiek cez kaše až po zeleninu a ovocie.

Toto miesto má ašpiráciu na prvé, v ktorom si viem predstaviť dovolenku, na ktorej si matka dokáže naozaj oddýchnuť. Vlastne budúci rok nás tu s najväčšou pravdepodobnosťou stretnete tiež.

Zdieľaj

2 komentáre k “Ako sa DoubleTrouble do Lutzmannsburgu na víkend vybrali”

  1. kokooos, tam buduce leto ROZHODNE idem ? no, a mozno sa vidime ?? netusila som, ze take fajne miesto vobec existuje, skvely clanok (opat)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *