Tretí trimester

Tak sa ma občas pýtate, že ako sa mám. Mám sa niečo medzi vorvaňom a rozzúrenou šelmou a napisala som si k tomu zopar poznamok:

1. Ležanie, sedenie a chodenie je problém. Pretočiť sa z boku na bok vyžaduje značné logistické úsilie a pripomína to vorvaňa na suchu (nechcete to vidieť, verte mi).
2. Nespím. Dievčatá totiž obvykle začínajú balkánsky bašavel okolo jednej v noci a od tretej mi tŕpnu ruky, takže noc v keli. Za to cez deň by som spala stále. Pevne dúfam, že im to nezostane po narodení.
3. Pre brucho sa neviem zohnúť, zaviazať si šnúrky na topánkach, oholiť sa a bojím sa, že to bude progredovať do stavu, kedy si ani zadok neutriem. Áno, skončila som v trápnych a škaredých uggsoch, o ktorých som sa zaprisahávala, že nikdy v živote. Tak mi treba, to isté som tvrdila aj o deťoch.
4. Som škaredá, veľká a mám celulitídu a vyrážky na miestach, o ktorých som ani nevedela. Takže ma kľudne prosím klamte ďalej, že super vyzerám a že som skoro vôbec nepribrala a podobne. Ja pri najbližšom pohľade do zrkadla aj tak vytriezviem.
5. Áno, naozaj sa budú volať Nina a Eliška (pokiaľ im nič nedorástlo na poslednú chvíľu). Ak sa vám to nepáči, váš problém, moje deti (platí pre obe polky rodiny, ktoré majú výhrady k jednému alebo druhému menu :wink: )
6. Poznámky typu: to si s dvoma deťmi užiješ, čisté peklo, nezávidím ti a podobne, si nechajte. Ja naozaj verím, že to žiadne peklo nebude a teším sa na to.
7. Rady typu: dúfam, že nebudeš používať umelé mlieko/pampersky/očkovať/spať s deťmi/bez detí/monitor dychu a podobne si nechajte takisto. (Výnimky majú udelené iba matky viac ako styroch deti, ktore aj tak nemaju potrebu poúčať, lebo vedia, že každé dieťa je aj tak iné).
8. Áno teším sa, nie, ocko sa neteší. Ocka nemáme, za to máme dosť veľkú rodinu a super kamošov, ktorá mi veľmi pomáha.
9. Od februára píšem zoznam na kočíkovanie, takže tí, ktorí sa nedopatrením zahlásili, ja som na vás nezabudla!
Jo a úplne najradšej mám č.10: brucho máš malé/veľké/spadnuté/vypuklé = určite porodíš skôr, mala by si ležať, nenatrapuj sa s deťmi, nejedz toľko, nedýchaj… Napriek tomu, že veľa dvojičiek sa rodí predčasne, tie moje sa narodia vtedy, keď budeme všetci pripravení, a hlavne ony. Strašne sa už na ne teším!

Zdieľaj

Jeden komentár k “Tretí trimester”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *