4 užitočné veci do domácnosti s malými bábätkami

Tento článok píšem len tak, nie je sponzorovaný žiadnou firmou a úprimne by som chcela, aby mi niekto tieto veci poradil, keď boli baby malé. Týchto pár vecí mi často zachránilo nervy, alebo uľahčilo život. Niektoré mi poradili skúsenejšie mamy, na niektoré som musela prísť sama. Každopádne toto múdro vám teraz odovzdávam, budem rada, ak niekomu pomôže:

Sock-ons

Ó, áno! Keby som mala 350x denne navliekať babám naspäť ponožky, ktoré im spadli, alebo si ich skopali dole, alebo neviem akým kúzlom sa z nich vyslobodili, asi by som bola fakt na nervy.

Obrázok z www.kikko.sk

Navlečiete na ponožky a voilá! Svätý pokoj. Zoženiete u výrobcu, v DM alebo na feedo.sk.

Odkvapávač na fľaše

Používam ho doteraz, fľašky mi nezaberajú miesto v odkvapávači na riady. Perfektne praktické, ale vôbec som netušila, že niečo také existuje.

 

Ja mám tento, ktorý zoženiete na mall.sk a je teraz aj v akcii. Obrázok z našej kuchyne 🙂

Držiak na hračky do vane

Keď si desiaty večer sadnete na gumenú kačičku, kúpite ho, verte mi. Sú rôzne typy, my máme tento, lebo sa doň hračky dajú nabrať rovno z vane a potom sa len zavesí odkvapať.

Obrázok z našej kúpeľne :)

Dávkovač mlieka

Je super na cesty alebo dlhšie prechádzky ak dieťa nie je dojčené. Nadávkujete si na tri kŕmenia a potom iba vysypete do fľašky.

Obrázok z predeti.sk

Celé to miešanie mlieka a ohrievačky a sterilizátory, zdá sa to byť veľmi zložité. Deti ak sú naozaj hladné, tak kým zohrievačka zohreje, vreštia ako keby ste ich týrali. Ja som sa snažila si to zjednodušiť najviac ako sa dalo. Najprv som si nechávala na noc vodu v termoske. Potom som zistila, že máme mikrovlnku. Síce mlieko sa v mikrovlnke zohrievať nesmie, ale voda áno. Takže som fľašky s dojčeneckou vodou dala na 30 sekúnd do mikrovlnky, vyšla z toho príjemná teplota, akurát na dosypanie mlieka a rovno do predátorských úst 🙂 Von som nosila tento dávkovač a teplú vodu v termoske.

Dúfam, že sa vám páčili moje tipy, ako si to s deťmi uľahčiť. Pokojne mi do komentára dajte vedieť tie vaše a čo vám najviac pomohlo.

Zdieľaj

3 komentáre k “4 užitočné veci do domácnosti s malými bábätkami”

  1. Ja som tiez prve dieta nemohla kojit. Davkovacku mi dala kamoska a bola to naj vec.presne tato. Ja som o tom dovtedy netušila?

  2. Ja robim v noci mlieko tak ze uz mam presne odhadnuty pomer. Pred spanim dam do termosky vriacu vodu, do flase 110ml studenej. V noci dolejem do 150ml horucu, vysypem mlieko potrasiem. Za 15 sekund hotove so zalepenymi ocami ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *