Detský spánok

Sú také dni. Napríklad takto by to mohlo vyzerať:

Vstanem o pol deviatej. Keďže som celú noc dobre spala, som oddýchnutá a kým sa dievčatá zobudia, stihnem sa umyť a základný mejkap. Dievčatká vstávajú o deviatej, chystám raňajky, jedna mi spraví kávu, obliekame sa. Ja seba, ony seba. Vyrážame von, ja s mejkapom, umytými zubami a dobrou náladou, lebo som stihla raňajky. Baby sa za ruku vedú a komentujú dianie naokolo. Keďže som v dobrej nálade, môžeme ísť autobusom alebo kŕmiť kačky. Zastavíme sa po obed a dievčatá unavené po obede zaspávajú v postieľkach. Poobede absolvujeme výlet do obchodu, hru s legom, alebo spievame, tancujeme, pozeráme rozprávky. Podľa počasia. Super unavené zaspávajú večer v postieľke o deviatej  a spia až do rána.

No a teraz už nefetujme toľko a povedzme si, ako to je reálne.

Vstávam o pol deviatej na vreskot „maminaaaaaaaa!“ Keďže som celú noc nespala, lebo herečky mali potrebu každú chvíľu na striedačku zvolávať „maminaaaa, vankúšíííík, vodúúúúú, kakaukoooooo“ alebo čokoľvek iné, čo si len viete predstaviť, vyzerám ako zombie. Mejkap odvčera ešte, kombinovaný s kruhmi pod očami. Umyjem si teda zuby, chystám raňajky, svoje nestihnem, vyťahujem slnečné okuliare. Babuším sa do dlhého svetra, chcem kávu. Poprosím teda deti, aby mi aspoň do keepcupu urobili kávu, pričom sa k smrti pokmášu za vlasy a nevedia sa dohodnúť, ktorá môže stlačiť gombík. Dávam si teda dvojitú. Vyrážame von, ja v dlhej mikine s kávou a v slnečných okuliaroch, dvakrát sa pobili, zatrhla som začínajúce hysáky a už sa vedú za ruku a všetko komentujú. Horko-ťažko sa dotrepeme ku kačkám, som nervózna, hladná a nevyspatá. Jedno dieťa chytám aby nepadlo do vody, druhé zatiaľ pekne papá štvordňový rožok pre kačičky (áno, Eliška). Zastavíme sa po obed, ktorý do nich pol hodinu tlačím a nie a nieho zjesť. Uložím ich teda do postieľok, akurát, že im sa spať zrovna dnes nechce. Rýchlo sa naraňajkujem, vzdám to a vyberiem ich z postieľok, predstavujem si, ako pôjdu večer skoro spať. Nevyšlo, zaspali presne o piatej, takže spať idú večer až pred polnocou. Do tej piatej však ešte stihli:

  • rozkúskovať plastelínu a vysypať ju na zem
  • ocikať si gate
  • pobiť sa a poškriabať jedna druhú
  • stúpiť na kocku lega a plakať akokeby ich z kože zdrali
  • vyliať čaj na koberec

Je taký krehký. Taký krásny. A tak sa z neho všetci tešíme. Áno, je to detský spánok. Neviem ako vy, ale ja nepoznám krajšie deti, ako spiace.

 

 

 

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *