Letné miesta, časť druhá.

Znova sme objavili Železnú studničku. Je to jedno z miest v Bratislave, kde je vždy o tri až päť stupňov menej, ako všade inde. Tieň stromov a potok zaručujú príjemný vzduch a skvelú teplotu.

Ak sa chystáte do Bratislavy na výlet a ste skôr lesné ako mestské typy, nevynechajte aj toto miesto. Množstvo preliezok, hojdačiek a šmykľaviek pre deti, im urobí program aj na pol dňa. Keby im bolo málo, fungujú tam aj platené trampolíny a nafukovací hrad, kde sa tiež celkom slušne unavia. Mojim by ale celkom určite stačil aj ten potôčik, ktorý vedie stredom Partizánskej lúky a v ktorom sa dá celkom dobre vyblázniť. Máme takú rodinnú tradíciu padania do toho potoka, som zvedavá kedy sa pridajú aj baby. Ideálne počasie na túto tradíciu je v novembri, alebo začiatkom marca.

Areál je vybudovaný, v bufete sa nachádzajú toalety aj prebaľovací pult pre mamy s menšími deťmi. Keby ste si chceli opekať, v celom areáli je dostatok ohnísk, altánkov a vybavenia na grilovanie alebo opekanie. Z detstva si pamätám, že to bol vždy super zážitok.

Keby ste sa chceli unaviť vy, tak sa pokojne prejdite popri rybníkoch až na Kačín, prípadne k lanovke, ktorá premáva na Kolibu.

 

Druhým miestom, ktoré v lete obľubujem s deťmi a kde nás niekedy môžete stretnúť, je Vodárenská Záhrada. Je to totiž jediné miesto v Bratislave, kde majú deti voľný prístup do fontány, v ktorej sa môžu osviežiť, či zahrať s formičkami. Blízkosť Dunaja z tohto miesta robí tiež príjemnú destináciu. V záhrade sa nachádzajú aj rôzne hojdačky a preliezky. Jediné, čo mi tam prekáža je, že tu nekúpite žiadne jedlo ani nápoje, keďže tam nie je bufet.

 

Kamkoľvek sa v lete do prírody vyberiete, nezabudnite na repelent. My používame tento prírodný z Little Hipster Shop, lebo je vhodný aj pre úplne maličké deti.

 

Neobsahuje žiadne syntetické látky, iba prírodné oleje a krásne vonia. Jeho jedinou nevýhodou je, že ho treba aplikovať častejšie ako syntetické, tak každú pol hodinku. Baby ho majú ako voňavku.

 

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *