Naše obľúbené letné miesta, časť prvá.

Neznášam ľudí. Teda niektorí mi samozrejme nevadia, ale nemám rada davy ľudí a preto aj nerada chodím na väčšinu kúpalísk. Ak aj áno, vyberám si  kúpaliská, kde viem, že je prázdno, alebo časy, keď je to ešte ako tak znesiteľné.

Našťastie som objavila pár miest, kde sa dá prísť do kontaktu s vodou a nie sú to zrovna plnky. Prvým z nich je areál X-Bionic Sphere v Šamoríne, ktorý je najmä cez týždeň skoro prázdny. Celkom istotne za to môže vstupné, ktoré je na dospelú osobu 21€, čo je veľa a pre mnohé rodiny je to na hranici možností. Deti do troch rokov (presnejšie 100cm) neplatia, takže to hojne využívam, keďže zatiaľ platím iba za seba. Pre deti do 15 rokov je vstupné 14€ na celý deň.

Priznám sa, že najprv som zvažovala zakúpiť len vstup na tri hodiny, no je tam toho toľko, že sme tam menej ako 5 hodín ešte asi nikdy nestrávili.

 


Areál je čistý s dokonalým upraveným trávnikom, lehátkami a slnečníkmi, ktoré sú každému k dispozícii. Bazény sa delia na vonkajšie a vnútorné, takisto aj tobogány sú aj vnútri aj vonku. Pre menšie deti je tam detský bazénik vonku aj vnútri, aj vedierka a formičky. Bazény sú teplé, okrem plaveckých, na môj vkus až príliš, ale deťom to úplne vyhovuje.

Najlepšia vec na kúpaliskách, keď máte deti, je, že môžete s nimi chodiť na tobogány. Keď som nebola 50x, tak ani raz.

 

V areáli sa tiež nachádzajú minipotraviny a bufet, kde si môžete dať nejaké teplé jedlá, aj keď kvalita a výber sú podľa mňa slabé. Navyše ak sa niečo vypredá o tretej, tak ich ani nenapadne doplniť.

 

 

Okrem toho chválim cez víkendy bohatý program, doobeda cvičenie vo vode pre dospelých a poobede mini diskotéka v bazéne pre malé deti. Tiež majú rôzne súťaže a akcie, takže nudiť sa nebudete. Naposledy som hodinu sedela pri detskom bazéniku a deti si užívali tanečnú lekciu. Naozaj nerozumiem, kedy sa stihli prehupnúť do veku, kedy som už len tichým pozorovateľom.

 

 

Dúfam, že som vám dostatočne zodpovedala všetky otázky, keby nie, tak pokojne sa pýtajte v komentároch, či už tu, alebo na sociálnych sieťach.

 

PS: Niektoré foto sú z minulého roka, riadne im podrástli vlasy, nie? 🙂

Zdieľaj

2 komentáre k “Naše obľúbené letné miesta, časť prvá.”

  1. Ahoj Saska, diky za typ na miesta. Pocuj, mna ti zaujima ako dvojmamu take technicke zalezitosti – to akoze tam ides na 5 hodin sama? Mas nejaky back-up? Ci baby su uz take rozumne ze taketo aktivity zvladas aj sama s nimi? Kokso, lebo to si teda neviem predstavit

    1. Vies co, vacsinou ideme viaceri. Ale bola som tam s nimi uz aj sama dvakrat a bolo to uplne ok. Na zaciatku sme si urcili pravidla, ze same nikam nebudu utekat a slovo dodrzali. Na plavanie mali doteraz rukavniky, takze aj do hlbsej vody som s nimi mohla aj sama, po novom sa vedia aj ponarat, takze obavy o bezpecnost nemam. Ich aj tak bavi najviac smyklavka, kam mozu same, ja cakam pod nou, na tobogany chodime tak, ze obe mi sedia na kolenach. Maju dva a pol roka, tvoje?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *