Nataly a jej fotografie

Naty som spoznala náhodou na Myjave, keď som ešte bola len tehotná a ona začínala fotografovať. Musím povedať, že som ju hneď zaradila medzi „wannabe fotografky“, ktoré si dajú za meno Photography a tvária sa, že to vedia. Akurát, že Naty hneď dokázala mne aj celému zvyšku sveta, že nálepku za menom má právom. Nemusím vám asi hovoriť, že živiť sa fotografiou v dnešnom svete, nie je vôbec ľahké. Potrebujete výbavu, pracujete naozaj za každých podmienok a váš plat je veľmi neistý. O tom, ako Nataly pracuje, prečo nie je len obyčajnou mamou na materskej a čo by chcela v živote robiť, sa dočítate ďalej.

Nataly a jej krásni synovia

Čo si študovala a čo si robila pred fotením?

Študovala som strednú ekonomickú školu, ale v maturitnom ročníku som mala ťažkú nehodu. Bol to taký malý boj o život, absolvovala som dve operácie a veľa času som kvôli tomu strávila doma. Pôvodne som chcela ekonómiu študovať aj ďalej, no nikdy ma to nenapĺňalo.  Potom som otehotnela a počas materskej som si urobila bakalára zo sociálnej práce a veľmi rada by som sa tomu niekedy venovala. Je to možno zvláštne, no viem, že mi tá nehoda určila trošku iný smer a som za túto živornú udalosť v podstate vďačná.

 

Kedy si začala fotiť?

Niekedy počas prvej materskej dovolenky, potrebovala som sa nejako realizovať, tak som začala chodiť do školy a aj fotiť. Vlastne som si začala plniť svoj sen, fotografii som sa chcela venovať odmalička. Fotografiu vnímam ako istý druh umenia a je to do istej miery veľmi oslobodzujúce, takže zo začiatku bolo fotenie pre mňa psychohygienou.

 

To určite, ja keď odfotím peknú fotku svojich detí, tak mám oveľa menšiu chuť ich zabiť 🙂  Kedy si si potom uvedomila, že sa tým chceš živiť?

Ja som si nikdy neverila v ničom, takže som si zo začiatku netrúfla ani len pomyslieť na to, že práve fotením sa budem živiť. S touto myšlienkou som sa začala stotožnovať až na podnety okolia. Najprv som fotila len pre seba, najmä svoje deti a zrazu sa mi začali ozývať cudzí ľudia, či im odfotím detičky, tak som si povedala, že prečo nie.

 

Čo ťa najviac v tvorbe inšpiruje?

Najviac asi realita, ktorá nie je vždy priaznivá. Fotenie vie byť takým únikom do rozprávkova.

 

Ako zvládaš byť mamou dvoch chalanov a ešte aj fotiť?

Nie je to ľahké, to ale pozná každá pracujúca mama, ktorá má doma malé deti. Občas chodím spať aj o štvrtej ráno. Ale vôbec si neželám, aby chalani rýchlo vyrástli, práve naopak. Vždy keď si, najmä práve pri fotkách uvedomím, ako rýchlo to letí, je mi do plaču. Celé je to veľmi ťažké, ale rozhodne to za to stojí.

 

Na foto Natyn starší syn – Adam

Matias

Kam by si sa chcela posunúť vo fotení? V živote?

Nikdy som nemala nejaké konkrétne ciele, mojím cieľom je skôr cítiť a vidieť progres a pracovať na sebe. Snažím sa vždy pracovať so životnými okolnosťami a využiť najlepšie ako sa dá, čo život ponúka.

Nataly

 

Naty je krásna, mladá, citlivá, talentovaná a to všetko je úplne vidno v jej tvorbe. Sledovať ju môžete tu.

 

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *